Eurovision Spirit

Ukrán meglepetés győzelem

2022. május 15. - Tirpák Mihály

Tegnap volt az Eurovíziós Dalfesztivál döntője Torinóból. A döntőben 25 ország versenget Csehországtól kezdve Azerbajdzsánon át egészen Észtországig mindenki fellépett.

eurovision_2022_winner.png

A dalok után a tavalyi győztes Maneskin nevű rock banda lépett fel. Több extra produkció és beszélgetés után elérkezett a zsűri pont bejelentések. A zsűri pontozásokat Hollandia kezdte, mert tavaly ők voltak a házigazda a versenynek és Olaszország zárta a pontozás, ugyanis ők a jelenlegi házigazdája a versenynek. Először Görögország kapta a 12 pontosokat, majd később az Egyesül Királyságra záporoztak kevés és 12 pontosok. A zsűri pontozást az Egyesült Királyság nyerte meg.

esc_zsuri_pont_2022.png

Majd jöttek a közönségi pontok, melyet 2016 óta összesítik a pontszámok a zsűriével. A közösségi pontozásokat Németországgal kezdődött, majd folytatódott egészen Egyesült Királyságig. A meglepetés pontszámot Ukrajna kapta, ugyanis 439 pontot zsebeltbe és megelőzte az Egyesült Királyságot. A nagy izgalom Ukrajna és Egyesült Királyság meccsezése volt.

esc_2022_ukraine_vs_uk.png

Az izgalom akkor ért véget amik bemonták az Egyesült Királyság nézői pontját, ami 183 pont volt és ezzel Ukrajna lett a meglepetés szerű győztes.

esc_2022_winner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://eurovisionspirit.blog.hu/api/trackback/id/tr5218323981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása