Eurovision Spirit

A finnek előidézik a Windows 95 szellemét, míg Mahmoodnak nem sikerült harmadszor nyernie

2024. február 11. - Tirpák Mihály

A héten három ország választott dal az idei versenyre, vagyis olaszoknál, finneknél és letteknél már megvannak az indulók. A mezőny másik fele még csak következő hetekben fog választani.

rai_sanremo_7.png

Finnország: Windows95man – No Rules

Mit is mondanék erre a dalra, mint hangulatilag előidézték Käärijä szellemét, ugyanis a finnek egy még őrültebb dalt küld Malmöbe. A Windows95man formációja szó szerint előidézi a Windows 95 szellemét, vagyis kikelt a farmer-tojásból. A dal az első elődöntő második felében lesz hallható.

Lettország: Dons – Hollow

A balti állam idén egy balladát indít Malmöbe, ugyanis a Lett Televízió dalválasztó műsor keretén belül döntött az idei indulóról. Az lett Eurovíziós indulásijogot Dons szerezte a Hollow című dallal.

Olaszország: Angelina Mango – La noia

Tegnap lezajlott a Sanremo 2024-es felvonás, vagyis az olasz dalválasztó műsort, amit Angelina Mango nyerte meg a La noia címmel. A dal egyfajta latinos beütést kelt, ezt érezhető a ritmuson is. Ebben az évadban harmadszor vett részt Mahmood is, aki 2019-ben és 2022-ben képviselte Olaszországot a kontinens versenyen, ő sajnos nem sikerült megnyernie harmadszorra is. Szerintem ő volt az egyik esélyes.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurovisionspirit.blog.hu/api/trackback/id/tr118323725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása